Efter den offentliga invigningen på Götaplatsen kommer alla festivaldeltagare att sammanstråla i ett mingel på Artisten, för att sedan bjudas på mer spännande KRÄMande på invigningsföreställningen!

Konferecier för kvällen är den oemotståndliga Michelle Collins och på programmet står dessa fantastiska artister:

Improverket – improvisationsteater i Göteborg bjuder på en kort och intensiv improviserad musikal. Svulstigt, glittrigt med känslorna på utsidan. Fult och vackert på samma gång. Ingen opera. Ingen källarpunkspelning. Men någonstans där emellan.

Akustisk musik från hjärtat  har Ida Olssons musik beskrivits som. Tillsammans med pianisten Daniel Linden kommer hon  att framföra några av sina egna låtar. Musiken har hon gjort tillsammans med Simon Ljungman.

INTROdans – KRYP Uppträdandet är inspirerat av Camilla Ekelöfs koreografi ”Kryp” som har producerats i samarbete med Regionteater väst. Kryp görs här av elever i ”Nutida danskompaniet”, en kurs på Uddevalla Kulturskola som startades Januari 2014 under ledning av Ina Dokmo. Musiken är komponerad av Thomas Elfstadius och dansare är Ida Albinsson, Lena Larsson och Marina Söderkvist.

Teatro Baó, Teatro Baó är svensk-brasiliansk nymagi, säregen cirkus och virvlande musikteater. Gruppen skapar föreställningar i en genre inom nycirkusen som knappt finns representerad i Sverige. I Frankrike kallas denna typ av scenkonst för magie nouvelle (nymagi)

Michele Collins har den fysiska teatern som grund. Hon har utvecklat en stil som överträder och överlappar de olika konstarternas gränser. Hon låter de olika uttrycksformerna mötas, kollidera i en lekfull spelstil.

Ari Colares är percussionist som har specialiserat sig på brasilianska rytmintsrument. En supersvängig show med rytmer, dans och sånger från Brasilien.