Årets invigning av kulturKRÄM sker i samarbete med föreningen Global Picnic. Under invigningsworkshopen kommer de att hålla i en matmarknad med färdiglagade rätter! Invigningen sker på Götaplatsen och är offentlig, alltså någonting som alla kan ta del av, festivaldeltagare eller ej. Global Picnic är en ideell förening som arrangerar matupplevelser där vi testar och smakar oss genom Göteborgs kulinariska delar. Global Picnic anordnar bland annat matmarknader som är öppna för alla att ta del av, och verkar med största ambitionen att bidra till att avstånden mellan människorna i Göteborg minskar. Grundtanken bakom Global Picnic är att vi alla tycker om god mat och inte inser vilka fantastiska smaker och rätter vår stad har att erbjuda. Människor med olika kulturer och kunskaper möts på samma nivå och får njuta av kulinariska och kulturella upplevelser.

”Global Picnics vision är ett Göteborg fyllt av smaker och smakupplevelser. Ett Göteborg där samhörighet och förståelse är vardagsmat. Ett Göteborg, där livets krydda är viljan att vara tillsammans. Ett Göteborg, där människor mättar sin nyfikenhet genom sina sinnen.”

För mer information, kika gärna in påwww.globalpicnic.se

För kulturKRÄM workshopfestival 2014 års invigning har Global Picnic tagit fram Nordafrikansk couscous, grönsaker och mergues samt indiska sötpotatisbiffar, som du bl a äter med en yoghurtsås på vitlök, citron och färsk koriander. Detta kommer att finnas att köpa på Götaplatsen 15 juni mellan klockan 12 och 15. Mums!

picnic2picnic1