På festivalområdet kommer det finnas öppna workshops och mysiga ställen att sitta och ta det lugnt på, alltid tillgängliga!

Öppna workshops är workshops där du inte är bunden av någon speciell tid att passa eller förhålla dig till. Till dessa är du välkommen när du vill och du stannar så länge du vill. De kommer att vara utplacerade på festivalområdet som skaparställen med olika teman och uppgifter att ta sig an. De öppna workshoparna i år är:

Open mic: Fritid i centrum håller i Open mic på kulturKRÄM! De är först på plan med start redan 12.15. Anmäl dig och gör ditt drömframträdande på Artistens innergård!

Måla backdrop: Fritid i centrum kommer sedan fortsätta att måla en backdrop med alla som är sugna den kommer åka vidare till action in the park efter festivalen.

Afrikanska Mattan: Vi tvinnar material till korta eller långa rep som sedan sätts ihop till en matta. Hur stor mattan blir och hur den ser ut visar sig efter festivalen då den sys ihop av Anayah Norlin, konstnär o musiker. Sen åker mattan på turne och dyker upp nästa festival för att till slut ställas ut och  auktioneras bort!frilagret1000x500

Modellering och 3D-print: Frilagret kommer på besök med sina unga ambassadörer och här kan en modellera och skriva ut sin modell med en 3D-printer! Ställ dig i kö och se dina modeller växa fram!

Sticka med Cilla: Cilla Klein, konstnär och musiker introducerar stickkonsten på alla möjliga och omöjliga sätt. Ta med dins ideer och händer och stick ut!

Återvinningskonst: Torbjörn Ahlström, mask och dockkonstnär inspirerar till att skapa med återvunna material. Sakerna ligger framme och tillsammans skapar vi och upptäcker vad som gömde sig i burkar, plastbitar och gamla radioapparater!